Skip to content

Het kan snel veranderen: heimwee naar het leven vóór NAH

Als ik dit schrijf zitten de meeste Belgen thuis en gaat het nieuws bijna uitsluitend over de coronavirus. Op twee weken tijd is ons leven totaal veranderd, en niemand is er zeker van hoe lang het zal duren, of wat de economische gevolgen zullen zijn. In maart 2017 zat ik op mijn bed in Gasthuisberg een ik dacht aan hoe snel het leven kan veranderen. Ik had al veel verbetering gezien, maar hoe de rest van mijn leven er uit zou zien, daar had ik geen flauw idee van.


UZ Gasthuisberg, maart 2017


Dinsdag, 08:30 Kapellen, eind januari 2017.

Maxentius, Constantijn, het edict van Milaan; die rare droom in de nacht voor de slag om de brug van Millvius; de complexe relaties tussen Constantijn, de kerk en de andere goden in het Romeinse Rijk. Iedereen is goed bezig. Nog twintig minuten voor ik moet afronden.
Hoe is het mogelijk dat een simpele droom zulke verstrekkende gevolgen kan hebben – voor de christenen van het jaar 312, ja, zeker – maar ook voor de hele geschiedenis van Europa?

Dinsdag, 08:50 uur, Gasthuisberg, half maart 2017.
Ik ben juist terug van de badkamer.
Het heeft mij een half uur en heel wat hoofdbreken gekost om mij te wassen en aan te kleden.
Ik mag dat natuurlijk niet in mijn eentje doen…
Het leven kan toch snel veranderen.

Volgende

Published inCVI - Cerebral Visual ImpairmentNAH - Niet Aangeboren HersenletselVanuit de revalidatieVanuit UZ Gasthuisberg

Be First to Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Accessibility Toolbar