Skip to content

Een brief aan mijn lieve kinesiste, hoe ze ook mag heten

Paarse bloem van heel dichtbij, tussen groene bladeren.
Een welverdiende bloem voor al mijn therapeuten van de laatste jaren. Het zijn er heel wat!
Andy Williamson, 2019

Eén blijvend gevolg van de beroerte is dat ik geen nieuwe gezichten meer in mijn geheugen kan opslaan. Gezichten die ik kende al van voor de beroerte zijn er nog altijd, maar van mensen die ik sindsdien heb leren kennen heb ik er geen. Die mensen zijn dan moeilijk of onmogelijk te herkennen, wat tot gênante situaties kan leiden en het heel moeilijk maakt om er namen aan te koppelen. Tijdens mijn revalidatie echter, was niemand hiervan op de hoogte, mijzelf inbegrepen…


UZ Gasthuisberg, maart, 2017


Vandaag vertrek ik. Om mij te revalideren. Interessant word, trouwens. En ik ga haar missen, mijn lieve kinesiste. Zij heeft veel meer voor mij gedaan dan ze ooit zal weten. Ze heeft mij doen lachen wanneer mij dat amper lukte. Ze heeft mij dag na dag het verschil laten zien met gisteren. Ik heb in haar armen gehuild als een klein kindje, maar ik schaam mij er niet voor. En ik denk niet dat ik de laatste zal zijn.
Ik hoorde dat zij praktijkles geeft aan de universiteit. Ik heb in mijn leven misschien te veel leraars gekend. Maar als ik haar met de studenten bezig zie, dan denk ik dat ze in goede handen zijn.
Ja, ik ga haar missen, mijn lieve kinesiste. Maar wat mij stoort, en waar ik mij eigenlijk wel voor schaam, is dat ik haar naam, zij die zo veel voor mij heeft gedaan en betekend, niet eens weet te vertellen.

Volgende

Published inCVI - Cerebral Visual ImpairmentNAH - Niet Aangeboren HersenletselVanuit de revalidatieVanuit UZ Gasthuisberg

Be First to Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Accessibility Toolbar