Skip to content

Links naar mijn muziek

People’s Cap is een vooral akoestisch duo dat in 2015 werd gevormd door Phil Lane en Andy Williamson. Phil en Andy hebben allebei een lange muzikale geschiedenis en zijn multi-instrumentalisten. Het is heel ongebruikelijk dat we twee nummers achter elkaar op dezelfde instrumenten spelen! Gitaar, mandoline, bouzouki, diatonische en chromatische harmonica’s en accordeons, saz, ukeleles, piano, fluiten, melodica’s, Indiaas harmonium en percussie hebben allemaal hun opwachting gemaakt. People’s Cap is gevestigd in Tervuren, vlakbij Brussel in België.

Als je meer van mijn muziek los van People’s Cap wil beluisteren,vind je wel wat dingen op SoundCloud.

Across the plane of the Ecliptic is een synthesizer album die ik heb opgenomen in 2021. Voor de kenners: het werd hoofdzakelijk gespeeld op mijn vintage Roland Juno 60, die in 1982 het levenslicht zag. Je hebt ongetwijfeld de klank van de Juno op enorm veel popsongs gehoord. Hier, vooral op het nummer ‘Heliosphere’ zie je waarom die nog altijd zo geliefd is bij jazz- en experimentele muzikanten. Onder andere door één van mijn helden, Nils Frahm, die hem oneindig veel beter speelt dan ik.

The Covenant Made New is een CD van akoestische christelijke songs, die ik in 1990 maakte, vlak voor ons verhuis naar België. De jaren hebben helaas geen verbetering gebracht!

En als laatste heb je Rough Takes and More, enkele liedjes en instrumentals van mij, die we nog niet met People’s Cap hebben gedaan. Het zijn gewoon schetsen, snelle opnames om niets te vergeten, vaak met de GSM! Geen studiokwaliteit dus… Hier vind je ook enkele stukken voor klassieke insrumenten en orkest. Ik gebruik Presonus Notion 6 voor muzieknotatie en Studio One als mijn DAW. Live muziek (ook in mijn studio) wordt opgenomen met de Tascam DP24SD.

In 2020 zijn wij verhuisd, en ik heb sindsdien een kamer mogen inrichten als studio. Het is wel heel klein, maar gelukkig is People’s Cap maar een duo, en de recentste opnames mogen er wel zijn, vind ik!

Published inMuziek

Be First to Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Accessibility Toolbar